ΓΑΛΛΙΚΑ

Tout le monde sur son 31!

image

Αυτό το έργο έχει διάρκεια 9 μήνες και έχει σα σκοπό να φέρει τους μαθητές σε αλληλεπίδραση με άλλους συνομήλικούς τους στην Ευρώπη ώστε ακόμη και με τις απλές και περιορισμένες γνώσεις που αποκτούν στην τάξη (επίπεδο A1) να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν σε σύντομες και απλές γλωσσικές δραστηριότητες/δράσεις σαν μέσο επικοινωνίας με άλλους θέλοντας να δείξουμε ότι τα γαλλικά εκτός το ότι είναι μια χρήσιμη γλώσσα μπορούν να είναι και ευχάριστα και διασκεδαστικά. Τάξεις που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα είναι οι ΣΤ1 και ΣΤ2 και οι χώρες που συμμετέχουν είναι το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Β. Ιρλανδία.

Τα στάδια υλοποίησης του έργου στην εφαρμογή genially,com https://view.genially.com/65dcf58a461f9c001431a83c

1ο τρίμηνο

Δραστηριότητα 1η

Οι μαθητές εξοικειώνονται με το περιβάλλον της πλατφόρμας eTwinning και μέσα από το παιχνίδι της ιστοσελίδας https://learning-corner.learning.europa.eu/play-games_el?topic=All&your_age=83 μαθαίνουν για την Ευρώπη.

Δραστηριότητα 2η

Οι μαθητές αποκτούν ένα παρτενέρ από άλλη χώρα μέσα από το πρότζεκτ γράφουν γράμματα όπου παρουσιάζονται και τα στέλνουν από το σχολικό τους email ο ένας στον άλλο για να γνωριστούν.

5 1

Δραστηριότητα 3η

Οι μαθητές ζωγραφίζουν και παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό για το νέο logo του πρότζεκτ

1
4
6

Δραστηριότητα 4η

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης έχουν φτιάξει κάρτες για να στείλουν τις ευχές τους στους ευρωπαίους φίλους τους.

5

2ο τρίμηνο

Δραστηριότητα 1η

Οι μαθητές εργάζονται μαζί σε ένα PowerPoint στο Google Drive στο οποίο παρουσιάζουν μια από τις χώρες-εταίρους. Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζουν τα μνημεία και τη γαστρονομία του Βελγίου. Τελικό προιόν η δημιουργία ενός ψηφιακού τουριστικού οδηγού για τις συνεργαζόμενες χώρες στο πρόγραμμα. https://viewer.joomag.com/ppt-toutlemondesurson31pptx/0350958001709064454?short&

2

Δραστηριότητα 2η

Παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας διασημότητες στην εφαρμογή Blabberize (χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομά τους) και καλούμε τους ευρωπαίους φίλους μας να μαντέψουν ποιοί είναι

α
β

Δραστηριότητα 3η

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε μικρά βίντεο για να παρουσιάσουμε το σχολείο μας και να γνωρίσουμε τα σχολεία των εταίρων μας. https://edpuzzle.com/media/660e5f9087646b3883ac9b4e

Δραστηριότητα 4η

JOYEUSES PAQUES !

b41093365 opt

Μικρά βίντεο των μαθητών με ευχές και ήθη και έθιμα της κάθε χώρας για τις γιορτές του Πάσχα

3ο Τρίμηνο

Δραστηριότητα 1η

Οι μαθητές παρουσιάζουν την καθημερινή τους ρουτίνα χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως: Powtoon, Moovly ou Animaker.

image 1

Δραστηριότητα 2η

Το storyboard είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική εφαρμογή που βοηθάει τα παιδιά να μιλήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

3

Όλες οι παραγωγές των μαθητών μεταφέρονται σε ένα ομαδοσυνεργατικό Power Point

1 1

Δραστηριότητα 3η

Ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που κάναμε μέσα από το eTwinning και αποχαιρετούμε τους φίλους μας στην Ευρώπη.

4 1