Κανονισμός Λειτουργίας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών μας, σας γνωρίζουμε τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του Σχολείου μας όπως αυτοί ορίζονται από σχετικούς νόμους και εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

 1. Η υποδοχή των μαθητών του Ολοήμερου που παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη γίνεται 07:00 έως 07:15 και μετά η πόρτα κλείνει για να ανοίξει πάλι στις 08:00 π.μ.
 2. Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται καθημερινά στις 08:15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στο Σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα. Με την έναρξη της πρωινής προσευχής οι εξώπορτες κλείνουν.
 3. Οι συνοδοί των μαθητών δεν εισέρχονται και δεν παραμένουν στον χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου όπου και τα περιμένουν στο σχόλασμα. Εάν συντρέχει σοβαρός λόγος εισέρχονται στο Σχολείο κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση.
 4. Οι ίδιοι οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά της τσάντας τους στην τάξη και του φαγητού τους στην τραπεζαρία για όσους παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα.
 5. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης μαθητή, οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τη διεύθυνση ώστε κάποιος υπεύθυνος να ανοίξει την είσοδο του Σχολείου. Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί έχουν μάθημα και απαγορεύεται να εγκαταλείπουν την τάξη τους για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα στους αργοπορημένους μαθητές. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής.
 6. Οι δικαιολογημένα αργοπορημένοι μαθητές, (ιατρικές εξετάσεις, οικογενειακό πρόβλημα, κ.τ.λ.), ενημερώνουν από την προηγούμενη ημέρα το δάσκαλο/α και συνεννοούνται για την ώρα εισόδου τους. 
 7. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου στις 13:15
 8. Οι υπεύθυνοι συνοδοί των παιδιών πρέπει να είναι στην ώρα τους στην εξώπορτα του Σχολείου για να παραλαμβάνουν τα παιδιά. Σε περίπτωση καθυστέρησής τους οφείλουν να ενημερώνουν το Σχολείο.
 9. Οι μαθητές, για ευνόητους λόγους, δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο Σχολείο κινητά τηλέφωνα, tablet, αντικείμενα μεγάλης υλικής ή συναισθηματικής αξίας, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή μεγάλα χρηματικά ποσά.
 10. Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είναι απαραίτητη στα πλαίσια της σωστής λειτουργικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Η επικοινωνία αυτή πάντα πρέπει να ενέχει το στοιχείο του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και της κατανόησης της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας από τους γονείς του έργου των εκπαιδευτικών. Η μηνιαία ενημέρωση των γονέων από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται αποκλειστικά τις ημέρες και τις ώρες που θα ορίσει κάθε εκπαιδευτικός.
 11. Όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας με τους Εκπαιδευτικούς τμημάτων, Ειδικοτήτων και Παράλληλης Στήριξης μπορείτε να τηλεφωνείτε τις ημέρες που βρίσκονται στο σχολείο, αφού συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των παιδιών σας και δεν έχουν άλλο εξωδιδακτικό έργο ή εφημερία.
 12. Η συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου καλό είναι να προγραμματίζεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλ. 2109850216
 13. Τα παιδιά που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα αποχωρούν ανάλογα με τη δήλωση που έχουν κάνει στις 15:00 ή στις 16:00.
 14. Για περιπτώσεις έκτακτης αποχώρησης μαθητών για οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας, οι γονείς/κηδεμόνες υπογράφουν σχετική δήλωση την ώρα αποχώρησης του μαθητή.
 15. Οι γονείς των παιδιών του Ολοήμερου που για κάποιο έκτακτο λόγο επιθυμούν να πάρουν το παιδί τους στις 13.15 οφείλουν να υπογράψουν σχετική δήλωση στον εκπαιδευτικό υπεύθυνο του Ολοήμερου εκείνης της ημέρας.
 16. Για βεβαίωση επίσκεψης πρέπει να στέλνετε το αίτημά σας στο mail του σχολείου αναφέροντας το όνομά σας, το όνομα του μαθητή, το τμήμα και την ημερομηνία συνάντησης:   mail@10dim-p-falir.att.sch.gr  

    Βέβαιοι για την κατανόηση και τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  

                                       Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

                                       

Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό και εδώ