Γενικά Εκδηλώσεις - Δράσεις

Ομιλία σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας με θέμα: «Θέτοντας όρια και ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού». από τον κοινωνικό ψυχολόγο κ. Ευάγγελο Κωνσταντίνου, ψυχαναλυτή, ψυχοθεραπευτή και επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΠ ΗΛΙΟΣ.

Η ομιλία κέντρισε το ενδιαφέρον και προβλημάτισε γονείς και εκπαιδευτικούς, θέτοντας στο επίκεντρο καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την ανατροφή και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Με σαφήνεια, ειλικρίνεια και πνεύμα συνεργασίας, ο ομιλητής ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα όρια στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων και αυτοπεποίθησης στα παιδιά. Εξήγησε πώς η θέσπιση σαφών και σταθερών ορίων, με σεβασμό προς τις ανάγκες και τα συναισθήματα του παιδιού, μπορεί να λειτουργήσει ως θεμέλιο λίθος για την καλλιέργεια αυτονομίας, αυτοπεποίθησης και ανθεκτικότητας. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών, μοιραζόμενος πρακτικές συμβουλές και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι και στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνου για την πολύτιμη συμβολή του και ευχόμαστε να συνεχίσουμε την παραγωγική συνεργασία μας στο μέλλον. Ευχαριστούμε, επίσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους.

3X2CHEYt
426728347 779044737583338 5142796740741846695 n